20.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Vlada BPK Goražde usvojila Prijedlog budžeta za 2019. godinu

Budžet Bosansko-podrinjskog kantona usvojen je u iznosu od 39.344.876 KM i prema obrazloženju resornog ministra za finansije u skladu je s pozitivnim mišljenjem Federalnog ministarstva finansija.

Kako je istaknuto, rashodi i izdaci i pokriće deficita u Budžetu BPK Goražde za 2019.godinu planirani su u istom iznosu kao i prihodi, te su za 4 posto manji u odnosu na Budžet za 2018. godinu.

Vlada BPK Goražde takođe je usvojila i u skupštinsku proceduru uputila izvještaje o radu i izvršenju Finansijskog plana za 2018. godinu JU Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

- OGLAS -

Donijeta su rješenja o razrješenju i privremenom imenovanju Školskog odbora JU OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići, a na zahtjev Federalnog ministarstva pravde, imenovan je i kantonalni koordinator za reformu javne uprave.

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada BPK je usvojila odluke o davanju saglasnosti za isplatu subvencija, dijela profitne marže za tri privredna društva, prema Ugovoru o poslovnoj saradnji za plasiranje linije finansiranja sa Bosna bank International d.d. Sarajevo.

- Advertisement -

Do kraja sjednice, Vlada je odobrila novčana sredstva za obilježavanje „Dana sjećanja na poginule pripadnike policije“ za 2019.godinu Udruženju veterana policije regije Goražde, a odobreno je i nekoliko zahtjeva za jednokratne novčane pomoći.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA