15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Vodopad Kravica dobit će vidikovac

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, znan kao oaza u kamenu, već je nekoliko godina nezaobilazna destinacija brojnim svjetskim putnicima. Čarobnim slapovima koje tvori Trebižat, jedina ponornica u Evropi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, dolaze se diviti turisti sa svih meridijana.

Da je broj, pogotovo stranih turista, iz godine u godinu sve veći, potvrđuju nam iz Javnog preduzeća „Parkovi“, koje upravlja ovim jedinstvenim lokalitetom.

 

- OGLAS -

“Posljednjih godina bilježimo, uistinu, progresivan i značajan porast broja posjetilaca i nema sumnje da će on i dalje rasti uz naš simultan doprinos domaćem i međunarodnom brendiranju lokaliteta Kravica kao izvanredne turističke atrakcije” – kazao nam je Nikica Vučić iz „Parkova“.

Prethodnih godina su imali značajna ulaganja u infrastrukturu, a i ove godine planiraju brojne novitete s ciljem obogaćivanja turističke ponude ovog hercegovačkog bisera.

- Advertisement -

S ciljem bolje sigurnosti posjetilaca, ali i kupača, bit će postavljeni dodatni videonadzor te nove plutače u blizini slapa.

U planu je, također, izgradnja vidikovca, koji će turistima omogućiti dodatno mjesto za fotografiranje

“Izgradnja vidikovca, novih suhozida, proširenja ili obnove infrastrukturalnih kapaciteta predmet je izrade idejnog projekta koji će sustavno obuhvatiti šire područje lokaliteta Kravica. U tom smislu, njegova pozicija ili tehničke pojedinosti bit će poznate po završetku dokumentacije” – iznio je Vučić.

Ista cijena ulaznice

Cijena ulaznice, kazao je Vučić, neće rasti ove godine.

Cijena za odrasle je osam KM, a četiri KM za učenike od sedam do 18 godina u periodu od 1. oktobra do 31. maja, odnosno 10 KM za odrasle i pet KM za učenike u periodu od 1. juna do 30. septembra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA