15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

GROM IZ VEDRA NEBA: Najbliži suradnik Nermina Nikšića prelazi u savjetnički tim Željka Komšića!

Posljednjih dana u političkim kuloarima Sarajeva kružila je vijest da će hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, dobiti značajno pojačanje u svom savjetničkom timu. Upućeni su naime tvrdili da Komšić već neko vrijeme pregovara sa Zoranom Mikulićem, dopredsjednikom SDP-a BiH, koji spada u red najbližih suradnika Nermina Nikšića.

Informacija koja je s početka izgledala kao spin – pokazala se tačnom. Kako doznaje „Slobodna Bosna“, Mikulić je i zvanično „potpisao“ za Komšića, a već od ponedjeljka, 25. marta, počet će s radom u Predsjedništvu BiH.

Tu je vijest Mikulić potvrdio i u razgovoru za Večernji list. Nekadašnji ministar pravosuđa Federacije BiH kratko je rekao da je imenovan za savjetnika. Tako će postati novi Komšićev savjetnik, a on je osobno jučer u telefonskom razgovoru potvrdio tu informaciju, prenosi Slobodna Bosna.

- OGLAS -

– Da, tačno je da sam imenovan na savjetničko mjesto. Dobio sam odluku, ali nisam još dobio rješenje – rekao je kratko Mikulić.

Na pitanje jesu li tačne informacije kako je iz SDP-a BiH prešao u DF, Mikulić je rekao da to nije tačno, i da će ostati u SDP-u, nadajući se da će se dvije sestrinske partije naposlijetku udružiti i spojiti u jednu.

- Advertisement -

Prema informacijama “Slobodne Bosne”, čelnik SDP-a, Nermin Nikšić, već je obaviješten o ovom transferu i, blago rečeno, vijest mu nije baš dobro sjela, mada neće poduzimati nikakve “mjere” protiv Mikulića. Upućeni tvrde da Nikšić pomalo paranoično reagira na ovakve aranžmane, pronalazeći u njima potencijalnu klicu razdora u SDP-u i najavu nove kadrovske selidbe iz SDP-a u DF.

Inače, savjetnički tim Željka Komšića trenutno je najmalobrojniji u Predsjedništvu BiH.

„Slobodna Bosna“ ranije je pisala da je Komšić ponovo postavio Amira Ibrovića za šefa kabineta.

Novinar Nihad Hebibović zaposlen je kao Komšićev savjetnik za medije, dok je doktor političkih nauka i analitičar Slaven Kovačević angažovan kao savjetnik za vanjsku politiku.

Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i bivši ambasador BiH u Crnoj Gori i NATO-u Branimir Jukić u narednom periodu savjetovat će člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u oblasti NATO integracija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA