15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Danas i do 24 stepena, a sutra navečer snijeg na planinama

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, a temperature u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine će ići do 24 stepena. Jutros je najhladnije bilo na Sokocu, minus pet, a potom na Bjelašnici minus tri stepena, u Bugojnu je bilo nula stepeni, a u Sanskom Mostu jedan, dok je u Banjoj Luci, Bihaću, Ivan Sedlu, Livnu, Prijedoru, Srebrenici i Tuzli dva stepena. U Sarajevu je jutros izmjereno četiri stepena.

Sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima može se očekivati porast naoblake, što će u Bosni usloviti kišu u nižim područjima, a u višim snijeg. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeveroistočni. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od devet do 14, a dnevne od 17 do 23 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne postepeno smanjenje oblačnosti u Posavini i Krajini, a u večernjim satima u ostatku naše zemje. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa kišom, a iznad 800 m sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Poslije podne ili krajem dana padavine slabe i prestaju. Jutarnje temperature od minus jedan do pet, na jugu od sedam do 11, a dnevne od četiri do deset, u Hercegovini, Posavini i Krajini od devet do 15 stepeni.

- OGLAS -

U srijedu u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus četiri do dva, na jugu od tri do devet, a dnevne od šest do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, pod utjecajem anticiklone i uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba. Preporučuje se boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Pri tome, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će posvuda preovladavati visoke temperature.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA