17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Naoružani pacijent krenuo ubiti dvije medicinske sestre: Ljekar savladao napadača i spriječio masakr u Petrovcu

Ljekar M. S. spriječio je masakr u Općoj bolnici u Petrovcu na Mlavi kada je pacijent S. J. (74) iz Žagubice krenuo ubiti dvije medicinske sestre, ekskluzivno saznaje Telegraf.rs. 

Prebijanje, nasrtanje i vrijeđanje skoro da su postali svakodnevna pojava po bolnicama širom Srbije. Posljednji u nizu napada dogodio se prošle sedmice, 21. marta, oko 23 sata, u Petrovcu na Mlavi.

– Ubit ću te! Ubit ću te! – orilo se hodnikom bolnice. Pomahnitali pacijent napao je prvo jednu medicinsku sestru dok mu je davala terapiju.

- OGLAS -

– U ambulanti je bio agresivan i skočio je da davi kolegicu. Srećom, njeno zapomaganje čuo je ljekar M. S. i priskočio joj u pomoć. U međuvremenu, pacijent je izvukao nož i krenuo na drugu sestru koja se tu zatekla – kaže izvor Telegrafa iz bolnice.

– Bože, da je kojim slučajem bila okrenuta leđima, stigao bi da je ubode nožem. Sva sreća da ga je vidjela. U ruci je imao nož kojim je krenuo ka njoj. Hrvala se s njim dok nije priskočio ljekar – kaže izvor.

- Advertisement -

Vilotić osuđen na 30 godina zbog ubistva sestre Ljubinke Popović u Šapcu 2016.  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Vrisku druge sestre čuo je ljekar M. S. Pritrčao je i skočio na naoružanog pacijenta i spriječio masakr. Ko zna šta bi se desilo i da li bi svoj pohod završio samo na tome. Ne znam koliko bi izdržala napad da joj kolega nije pritekao u pomoć – kaže izvor iz bolnice, prenosi Avaz.

Kako saznaje Telegraf, ljekar heroj je ugledni anesteziolog Opće bolnice u Petrovcu i nije bio raspoložen da da izjavu za portal, a sestre se još nalaze u stanju šoka.

U policiji su saznali da je muškarac smješten na Odjeljenje psihijatrije i da je protiv njega podnesena prekršajna prijava za vrijeđanje, vršenje nasilja i prijetnje. Za ovo djelo predviđena je novčana kazna od 325 KM do 1625 KM ili kazna zatvora od 10 do 30 dana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA