-1.1 C
Sarajevo
25.11.2024

Sjajan trik uz pomoću kojeg ćete kuhana jaja oguliti bez imalo muke! (VIDEO)

Kuharica Kathleen Ashmore na TikToku je podijelila svoj trik za guljenje tvrdo kuhanih jaja bez muke te je otkrila da kuhanje na pari zapravo čini da se proteini bjelanceta stežu, povlačeći se od membrane ljuske, što pomaže pri guljenju.

Mnogima se desilo da skidanje ljuske tvrdo kuhanog jajeta traje duže od samog jela, pa je kuharica odlučila podijeliti trik kojim ćete uštedjeti vrijeme.

Iskusna kuharica Kathleen Ashmore iz SAD-a podijelila svoj jednostavan savjet za pripremu kuhanih jaja na TikToku. Prema onome što je navela u videu na spomenutoj društvenoj mreži, njen trik će pomoći da ljuska “sklizne odmah” nakon što se jaje skuha. Kathleen je objasnila da je jednostavan odgovor za dobivanje kuhanih jaja koja se lako gule – para, a ne voda.

@katcancook

Chef tip!  I haven’t hard boiled an egg in 10 years.

♬ original sound – Hope Schwing

- OGLAS -

U opisu kratkog snimka objasnila je da “vruća para čini da se proteini bjelanjka stežu, povlačeći se od membrane ljuske.”

Dodala je da je 12 do 14 minuta dovoljno da vaša jaja budu tvrdo kuhana. Trik se pokazao veoma popularnim među korisnicima društvenih mreža.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA