12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Košarkašice Čelika deklasirane u Banovićima

Prvi susret 19.kola Prvenstva BiH za košarkašice odigran je u Banovićima. Domaćim košarkašicama u gostima su bile Zeničanke, koje su poražene sa 44 poena razlike. Semafor je na kraju utakmice pokazao 83:39.

Tokom svih 40 minuta susreta, igračice Gorana Jurčenka imale su veliku prednost. Niti u jednom pojedinačnom periodu, košarkašice Čelika nisu postigle više od 11 poena. Najefikasnija u njihovim redovima je bila Anida Ćorović sa postignuta 23 poena.

Sve Banovićanke su upisale minutažu, a najbolja je bile Danira Musić sa 14 poena i 9 skokova za nepunih 17 minuta igre. Dobru partiju su pružile i Dženita Ikanović, postigavši 7 poena i 10 asistencija, te Nikolina Zubac za pogođenih 13 poena.

- OGLAS -

Bila je ovo još jedna utakmica u koju smo ušli kao favoriti. Nije uopšte bilo upitno hoćemo li nastaviti niz pobjeda koji nije prekinut još od početka prošle sezone. Zadovoljan sam kako su moje igračice odigrale. Eksperimentisao sam sa nekim novim akcijama i rotirao, kako bismo što spremniji ušli u play off  koji nas očekuje nakon tri preostala redovna kola“, rekao je Jurčenko nakon utakmice.

U okviru 19. kola odigran je i gradski derbi u Banja Luci između Orlova i Mladog krajišnika (68:58), a mečevi između Jedinstva i Željezničara, Rudar Sporta i Play Offa, Leotara i Brčanke  na rasporedu su sutra (nedelja). 

- Advertisement -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA