15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Legendarni Pape odgovorio Luliću: Očigledno je imao neki lični interes

Nekadašnji reprezentativac BiH i sadašnji nogometaš Lacija Senad Lulić u razgovoru s Samirom Handanovićem okupljanja reprezentacije naše zemlje okarakterirao je kao izlet. Lulić je tom izjavom podigao mnogo prašine u bh. javnosti, a reagirao je i nekadašnji selektor reprezentacije BiH Safet Sušić.

Sušić je u razgovoru za “Nezavisne” dao komentar na izjavu Lulića.

– Reći da su okupljanja odmor, uživanje u kolačima i pokloni, govori o ličnom pristupu Senada Lulića prema reprezentativnom dresu – rekao je Sušić.

- OGLAS -

U nastavku razgovora popularni Pape nije štedio nekadašnjeg člana reprezentacije.

– To pitanje kako ko gleda na okupljanja reprezentacije treba postaviti Luliću. Odgovorno tvrdim da za vrijeme mog mandata za svaku utakmicu smo se pripremali i ponašali maksimalno ozbiljno i disciplinirano. Ako on nije to tako shvatio, onda to govori o njegovom odnosu prema reprezentativnom dresu. Očigledno da su njemu okupljanja bila izlet, dok meni i, smatram, većini igrača to nije bilo tako. Treba pitati Edina Džeku, Miralema Pjanića, Emira Spahića… i brojne druge vrhunske igrače neka oni kažu jesu li reprezentativna okupljanja zezanje, provod, pokloni… – rekao je bivši kormilar “Zmajeva”.

- Advertisement -

Dodao je da nakon ove izjave Lulića sumnja da je igrač imao u svemu neki lični interes, prenosi Dnavni Avaz. 

– Reprezentacija je sa mnom odigrala dva izvrsna kvalifikacijska ciklusa. Plasirali smo se na Mundijal. Da nije bilo profesionalnog odnosa i da se nismo pripremali na najbolji način, sigurno ne bismo imali ni rezultate. Lulić je mogao još da posluži reprezentaciji, rano je digao ruke od svega, ali je očigledno da je on u svemu imao neki lični interes – zaključio je Sušić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA