15 C
Sarajevo
20.09.2024

Pomogao beskućnicima pa ostao zgrožen onim šta su mu napravili

Richard Holt (47) iz Engleske želio je pomoći paru beskućnika koje je upoznao u KFC-u u nedjelju – i čak im je dopustio da povedu svoju mačku. Holt, koji živi sa svojim bratom koji mu pomaže u borbi protiv zloćudne bolesti, bio je ganut onime što je sve par prošao pa ih je pozvao da dođu kući s njim.

“Bio sam u KFC-u s bratom i taj tip nam je prišao i pitao imamo li nekoliko funti. Rekao je da živi u šatoru nedaleko, a ja sam mu odgovorio neka uzme svoje stvari i da može ostati kod mene u gostinjskoj sobi”, rekao je Holt za Hull Live.

“Dao sam im prenoćište, nahranio ih i napravio sve što sam mogao za njih, no oni su me pokrali. Pušili su heroin za mojim stolom, s čime nisam bio presretan, i čuvao sam njihovu mačku čitav vikend. Zatim su mi ukrali alat iz ormarića i zgrožen sam.”

- OGLAS -

Holt, koji je i sam bio beskućnik prije pet godina, rekao je da je par otišao u nedjelju u 10 sati, prije nego su se vratili u 23 sata. To znači da je čitav dan bio s njihovom mačkom, da bi par u ponedjeljak ujutro nestao s njegovim alatom.

Holt, koji pati od raka crijeva i teškog artritisa, kaže da je oduvijek bio odlučan pomoći beskućnicima u Hullu, gdje živi. Prošle godine prikupio je više od 600 funti za hostel u gradu, no nakon krađe kojoj je svjedočio ovaj vikend, sad je oprezniji.

- Advertisement -

“Pomogao sam tim ljudima, a oni su se samo pos**li po meni”, rekao je te zaključio: “Prodali su mi tužnu priču i pao sam na nju.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA