12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Lino Červar: Hrvatsku čekaju dvije teške utakmice protiv Srbije

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis od 18 igrača za nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020. protiv Srbije koja će biti odigrana 11. travnja u Beogradu, javlja Anadolu agency (AA). 

Červar je istaknuo kako je sljedeći cilj pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom osigurati nastup na EP-u 2020, nakon što su odigrana dva kola i osvojena četiri boda, a četiri kola kvalifikacija tek slijede. Prva je na redu utakmica sa Srbijom 11. travnja u Beogradu, a uzvratna je 14. travnja na domaćem terenu u Zadru.

Hrvatski izbornik je najavio dvije teške utakmice protiv reprezentacije Srbije, s obzirom da je dio igrača ozlijeđen i s obzirom na činjenicu da su ove dvije utakmice važne za reprezentaciju Srbije, ukoliko se žele kvalificirati na EP.

- OGLAS -

Kao otežavajuće okolnosti naveo je atmosferu koja će hrvatske rukometaše dočekati u Beogradu kao i visoku razinu motivacije protivnika.

“Igrat ćemo protiv jako, jako motivirane reprezentacije koja stalno ide u leđa, igraju jedan dinamičan rukomet potpomognut vjerojatno punom dvoranom, jer je interes velik za ovu utkamicu”, ocijenio je Červar.

- Advertisement -

Kao važnu prednost hrvatske reprezentacije naveo je dug i konstantan, dvodecenijski ostanak u samom svjetskom vrhu.

“Za razvoj hrvatskog rukometnog sporta potrebno je raditi s mladima, kao i razvijati domaću trenersku struku”, poručio je Červar.

Govoreći o razvoju taktike igre, upozorio je na igru reprezentacije svjetskog prvaka Danske koja je igrala najsporiji rukomet na Svjetskom prvenstvu.

“Moramo odgajati igrače koji imaju informativnu komponentu, a to znači tehnička i taktička pismenost”, kazao je Červar.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Zoran Gobac istaknuo je kako je 4-5 ključnih igrača, nositelja igre, povrijeđeno te kako neće odigrati dvije sljedeće utakmice sa Srbijom.

Gobac je kazao kako je u dogovoru predstavnika obje reprezentacije sa organima nadležnim za sigurnost zaključeno kako se neće organizirano voditi navijači ni jedne od reprezentacija, a na utakmicama će biti prisutan smanjeni broj predstavnika upravnih odbora.

“Očekujemo tvrdu utakmicu i u Srbiji i u Zadru. Muška rukometna reprezentacija mora u sljedeće četiri utakmice osvojiti minimalno četiri boda da budemo sigurni za svoj plasman, što neće biti lagano, ali mi smo sigurni da ćemo ih osvojiti i da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo”, kazao je Gobac.

Kao problem HRS-a, Gobac je naveo pojavu diktiranja dolaska igrača mlađih uzrasta na pripreme reprezentacije od strane pojedinih klubova u kojima igraju. Poručio je da će igrači koji se neopravdano ne odazovu izgubiti status reprezentativaca u svim kategorijama trajno.

Sportski direktor muških selekcija Igor Vori najavio je okupljanje reprezentativaca 8. travnja u Zagrebu odakle će otići za Osijek, zatim na utakmicu u Beograd pa nakon toga natrag avionom u Zadar.

Na popisu 18 igrača koji će igrati na kvalifikacijama za EP 2020 su Marin Šego, Filip Ivić, Ivan Vida, Josip Božić Pavletić, Manuel Štrlek, David Mandić, Marin Šipić, Željko Musa, Igir Karačić, Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Luka Stepančić, Jakov Vranković, Ivan Sršen, Kristian Bećiri, Josip Vekić, Halil Jaganjac i Ante Gadža.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA