11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Mnoge kolege u suzama se oprostili i prisjetili Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Da su Adis Šehović i Davor Vujinović bili dobre kolege i časno radili svoj posao govori i činjenica da je sala Općine Novi grad bila puna.

Njihove kolege za njih imaju samo najbolje hvale, a mnoge kolege pustile su i suze. 

“Nijednom nismo imali problema, radili su svoj posao predano. Adis se tri noći susretao sa tim kriminalcima, došao je i rekao: Šefe, stat ću im u kraj, ali stali su oni njemu u kraj”, rekao je njihov kolega Elfin Mujezin. 

- OGLAS -

Tuga u prostoriji bila je velika, baš kao i ona tuga koja ostaje iza njih. 

“Nisam mogla spavati jučer kao ni ranije. Ustajem, napolju mrak, samo ja sa tugom. Oblačim uniformu kao da je prvi put oblačim. Nije strah, trema je. Adis je bio prvi na svoj interveniciji. Dačo je dolazio ranije makar minut, na posao. Mi smo disali jednom dušom. Mi ih nećemo zaboraviti”, kazala je Azra, kolegica Adisa i Davora.

- Advertisement -

Mučko ubistvo policajca kojim nije ostavljena ni najmanja mogućnost odbrane, ostavlja veliki trag. 

“Ovo je nenadogradiv gubitak za njihove porodice. Ogroman gubitak za Upravu policije, veliki gubitak za Sarajevo i državu. Oni su pokazali šta znači časno i predxano obavljati svoj posao, ali i kako je ovo težak posao”, rekao Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS.

 Nusret Selimović, načelnik Četvrte PU Novi Grad, prisjetio se nagrada koje su Adis i Davor dobijali. 

“Adis je svoju hrabrost policijskog službenika pokazivao svakodnevno, nagrađen je 13 puta. Davoj je nagrađen šest puta, a svaki njegov dan je mogao biti odlikovan.”

 Sahrana Vujinovića održaće se na sarajevskom groblju Sveti Josip u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju Buća Potok u 14.30 sati.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA