24 C
Sarajevo
21.09.2024

Optužili ga da je ubio majku, pa sebe, a obdukcija donijela neočekivan obrat

Dosadašnja istraga pokazala je da je Dobrila Drašković (73), sutkinja u penziji Okružnog suda u Beogradu, najvjerovatnije preminula prirodnom smrću, dok je njen sin Miloš (43) u očaju izvršio samoubistvo, piše Alo.

Podsjetimo, tijela majke i sina nađena su u subotu u njihovom stanu u ulici Vjekoslava Kovača na Zvezdari, nakon što su komšije danima osjećale nesnosan smrad. Ispostavilo se da su oni bili mrtvi najmanje 10 dana.

– Iako se u prvi mah sumnjalo da je Miloš ubio majku pa sebe, utvrđeno je da Dobrila nema povrede po tijelu. To ukazuje da je ona umrla, a da je njen sin, ne mogavši da se pomiri s njenom smrću i činjenicom da je ostao sam, odlučio da sebi oduzme život hicem iz pištolja. Dobrilino tijelo nađeno je u njenoj sobi, dok je Miloš nađen u svojoj sobi s oružjem između nogu – kaže izvor Alo.

- OGLAS -

Dodaje da je Miloš bio izuzetno vezan za majku, prenosi portal Depo.ba.

– Rano je ostao bez oca, još kao dječak. Majka mu je bila sve na svijetu. On je 20 godina brinuo o njoj, jer je poslije nesreće bila nepokretna. Zbog njene njege nije čak ni imao stalan posao, već je radio od kuće kako bi mogao da bude stalno uz nju. Zbog toga vjerujemo da nesretnik nije mogao da prevaziđe i gubitak majke – kaže sagovornik i podsjeća da se Milošev otac prije mnogo godina utopio i da sumnjaju da je izvršio samoubistvo.

- Advertisement -

Komšije Draškovića i dalje su u šoku zbog tragedije.

– Ništa se još ne zna, tijela su na obdukciji, a stan je zapečaćen. Policija je jučer razgovarala sa svim stanarima, ali niko ne zna šta je mogao biti motiv, svi su ih znali kao mirne i tihe. Dobrilu godinama nismo viđali jer je bila nepokretna, a Miloša smo sreli prije dvije sedmice. Bio je fin, nasmijan, lijepo je popričao i otišao svojim putem – kaže komšija.

Dodaje da su danima bili mrtvi.

– Prije nego što je došla policija, jedna stanarka je pozvala Dobrilinu rodicu i objasnila joj da se oni danima ne javljaju na telefon i ne otvaraju vrata, a da se čudan miris osjeća iz stana. Rođaka je kazala da je ona također u lošem stanju i da niko od porodice nije u mogućnosti da dođe – pričaju komšije i ističu da im je mnogo žao, kako Dobrile tako i Miloša.

– On je cijeli život posvetio majci, njegovao ju je 20 godina. Ko zna šta mu se dogodilo, vjerovatno nije mogao više da izdrži – dodali su sagovornici.

Stanari sa Zvezdare ne znaju ni odakle mirnom mladiću kao što je bio Miloš pištolj.

– Niko ne zna odakle mu oružje. Mada, mogao je da ga nabavi ilegalno za malo para. Sigurni smo da nije imao dozvolu za njega – rekle su komšije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA