16 C
Sarajevo
21.09.2024

Bukti špijunska afera: Slovenci zasjedaju, oglasila se Kolinda

Bukti špijunska afera nakon što je slovenski POP TV sinoć objavio da je pater Ivan Tolj, prvi čovjek Stryrie u Hrvatskoj pod kojom djeluju Večernji list i 24sata, u ime hrvatske vlade na toj televiziji i njihovu portalu 24ur pokušao spriječiti objavu priče o hrvatskom špijunu i arbitraži.

Slovenski državni vrh hitno se sastao na sjednici  vijeća za nacionalnu sigurnost u 16 sati, prenose Vijesti.ba.

I predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović se oglasila.

”Predsjednica Republike nije, te nikada ne bi ni tražila da se neka tema povuče iz slovenskih medija, ni izravno, ni preko posrednika. O pisanju slovenskih medija doznala je upravo iz samih medija.

- OGLAS -

Činjenica jest kako je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza”, priopćeno je iz njezinog Ureda.

Javio se i Plenkovićev savjetnik, Robert Kopal.

- Advertisement -

Upitan tko je onda zvao Ivana Tolja, koji je rekao da govori u ime hrvatske vlade, Kopal je odgovorio: “Ne znam zašto je to gospodin Tolj rekao.”

Time je, čini se, priznao da je na snimci koju je objavio slovenski POP TV i njihov portal 24ur upravo pater Ivan Tolj, prvi čovjek medijske kuće Styria pod koju spadaju dnevne novine Večernji list i 24sata.

“Mogu reći da vlada nije ni na koji način utjecala na Tolja”, kazao je savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost Robert Kopal novinarima uoči sastanka užeg kabineta vlade.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA