10.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Vučić “razotkrio” Prištinu pa nastavio prijetiti: “Nećemo sve trpiti, ovo je teror nad Srbijom”!

Aleksandar Vučić održao je danas hitan sastanak u Palati Srbije zbog odluke Prištine da će raspisati izbore na sjeveru Kosova. 

Zaprijetio je Vučić Albancima, ali i ostalima u regiji da se ne smiju igrati sa Srbijom. Izrevoltorian, a u isto vrijeme i emotivan, na rubu suza, opleo je po Američkoj ambasadi i protestima usmjerenim protiv njegovog režima. Od sastanka u Berlinu sa Merkel i Makronom kaže da ne očekuje apsolutno ništa. 

“Već 5 mjeseci traje teror nad Srbijom poslije uvođenja taksi od 100 posto od strane Kosova na robu iz Srbije, uveli su vojsku, da vas ne podsjećam na laži o hiljadama silovanih žena..”, započeo je svoj govor Vučić pred novinarima u Srbiji te nastavio slagati razloge, a onda raspaliti verbalnu paljbu po zvaničnicima Kosova. 

- OGLAS -

“Oni žele da ukinu pravo na drugačiji stav, oni traže Srbe, poslušnike, koji neće nikada pomenuti Srbiju, oni žele da postoji Haradinajeva i Tačijeva istina, oni imaju i podršku Amerikanaca i nekih drugih zapadnih sila, oni traže nekoga da živi s njima, to je njima cilj i smisao”, rekao je Vučić te nastavio:

“Srbija ne može da bude udarana motikama u glavu, ne možemo to trpiti sve vrijeme, tako se sa Srbijom ne možete igrati. Možete mi prijetiti skidanjem glave, protestima, krajem karijere, nemam nikakav problem s tim.  Ako mislite da postoji ta puška koja će me natjerati da sjednem s njima i pričam, ne postoji da znate.  Lokalne baje to mogu zaboraviti, iz Prištine, a i iz drugih dijelova regije”, kazao je Vučić.

- Advertisement -

Ovaj govor možemo okarakterisati kao još jedno “uvlačenje” glasačima u Srbiji na način kako se Predsjednik Srbije bori za Kosovo dok ovi s druge strane protestuju i pozivaju ga na ostavku. 

“Platformu njihovu sam samo pogledao da vidim koliko su bezobrazni i vidio sam da su beksrajno bezobrazni”, dodao je Vučić.

Amerikanci su mu trn u oku

“Ne razumijem kakve to veze ima s Aemričkom ambasadom, ne razumijem sto se petljaju. Hoće u svakoj čorbi da budu začin”, ljutito kaže Vučić kada mu je novinar spomenuo Amerikance, a protesti ga uopšte ne plaše:

“Ljudi su očajni zbog nasilništva, ko ste vi da se vežete za ruke i zabranjujete Predsjedniku da uđe u zgradu. Sad ja trebam da se tresem. Ljudi, ne ide na silu, neće niko one čiji je posao da čupaju znakove”, između ostalog je rekao Vučić. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA