7 C
Sarajevo
22.09.2024

Kaznena prijava protiv potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića

Policijski  službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba, priopćila je policija.

Neslužbeno, među njima je Vaso Brkić, drugi čovjek HDZ-a kojeg se sumnjiči da je nelegalno bivšoj ženi čitao mailove.

Osim protiv Vase Brkića, kaznena prijava je podnesena i protiv njegovog brata Joze Brkića, kuma i Tolušićevog vozača Blaža Curića i Franje Varge

- OGLAS -

“Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.
 
Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om”, objavila je policija.

Danas se o svemu oglasila i bivša Vasina žena

- Advertisement -

Podsjetimo, ovaj vikend se pisalo kako se potpredsjednika Hrvatskog sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića sumnjiči da je preko Franje Varge presretao računalnu poštu svoje žene Karmen, a u istom predmetu osumnjičen je i njegov brat Jozo.

Do saznanja za to kazneno djelo došlo se, navodno, tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u predmetu protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje USKOK tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu u aferi SMS.

Danas se o svemu oglasila i bivša žena Vase Brkića Karmen Brkić.

“Ovim obraćanjem želim demantirati neistine i štetne medijske natpise koje svojim netočnim navodima i optužbama nanose neizmjernu štetu kako bivšem suprugu tako i čitavoj našoj obitelji. Ovim obraćanjem, od lažnih navoda i javnog sramoćenja prvenstveno želim sačuvati i zaštititi svoju djecu”, kazala je između ostalog.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA