20.5 C
Sarajevo
21.09.2024

Zbog ubistva dvojice policajaca sigurnosna situacija na granici vanrednog stanja

 Komesar Mevludin Halilović upoznao je vijećnike sa sigurnosnom situacijom u našem gradu, s posebnim osvrtom na svirepo ubistvo dvojice policajaca koji su ubijeni izvršavajući svoju dužnost.

“Ovim događajem narušena je sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo i to do mjere vandrednog stanja. Bit će narušena sve do momenta rasvjetljavanja ovog slučaja i pronalaska počinilaca”, rekao je Halilović.

 

- OGLAS -

Istraga je pod nadzorom Tužilaštva KS, a do sada je obuhvatila 61 osobu. Dodao je kako bi ovaj predmet uskoro mogla preuzeti Državna agencija za istrage i zaštitu BiH, Halilović je kazao da neće dozvoliti da MUP KS bude isključen iz istrage.

 

- Advertisement -

“Nećemo dozvoliti da nas isključe iz ovog slučaja. Mi smo sposobni da radimo na rasvjetljavanju ovog zločina”, rekao je Halilović.

 

Kao jedan od problema naveo je to što Sarajevo nema videonadzor, kao ni operativno-komunikacijski centar. Komesar Halilović smatra kako bi kamere na ulazu u grad i izlazu iz njega bile idealno rješenje, ali i da je potrebno uvesti strožije kazne za počinioce.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA