-0.1 C
Sarajevo
24.11.2024

Krem-supa od gljiva s piletinom – sjajna ideja za supernutritivni ručak

Ako do sada nikada niste probali, pravo je vrijeme da se piletina u sosu nađe i na vašoj trpezi, bilo da imate goste ili uživate u porodičnom ručku. Danas vam dajemo ideju kako da svojim najbližima pripremite ovaj preukusan obrok.

Potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • jedan kilogram pilećeg bijelog mesa;
  • jedna krem-supa od gljiva;
  • 250 mililitara slatke pavlake;
  • 100 grama sira.

Način pripreme:

- OGLAS -

Prvo isijecite bijelo meso na veoma tanke šnicle. Zatim uzmite jedan dublji tanjir i tu sipajte sadržaj kesice krem-supe od gljiva. Šnicle uvaljajte u sadržaj kesice krem-supe i poredajte u vatrostalnu posudu. Prelijte slatkom pavlakom i preko pospite narendani sir. Pecite od trideset do četdeset minuta u zagrijanoj rerni na 220 stepeni.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA