24 C
Sarajevo
21.09.2024

CIK potvrdio: Goran Opsenica se izjasnio kao Srbin!

Odluka je uslijedila nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje. Odluka će do kraja dana javnosti biti dostupna na web stranici CIK BiH, www.izbori.ba.

U ime koalicije HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP-HNS, HSP DR AS BIH, HDU BIH, HSS SR kandidat iz izborne jedinice 9 za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na Općim izborima 2018. godine bio je Goran Opsenica. Zadnjih dana u medijima je plasirana njegova izjava koja glasi:

“Ja i večeras namjeravam zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. CIK je, bojim se, instruiran da pogriješi. Pravo je pitanje ko stoji iza svega toga”, rekao je Opsenica nakon što je u objavljeno da je u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH dobio kompenzacioni mandat koji pripada Srbima.

- OGLAS -

Podsjećamo da je odredbama člana 4.19 stav (4) Izbornog zakona BiH propisano da se uz prijedlog liste dostavlja izjašnjenje svakog od kandidata na listi o prihvatanju kandidature i ista mora biti ovjerena na način propisan zakonom ili kod nadležne općinske izborne komisije. Izjašnjenje o prihvatanju kandidature sadrži i nacionalno izjašnjenje.

Radi objektivnog informiranja javnosti ističemo da je Centralna izborna komisija BiH kandidaturu Goarana Opsenice ovjerila na osnovu njegove Izjave o prihvatanju kandidature na kojoj je on kao svoje nacionalno izjašnjenje naveo da je Srbin”, saopćeno je iz CIK-a, koji je medijima pokazao na uvid skeniranu izjavu Gorana Opsenice, uz zaštićene lične podatke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA