Prednost je što nećete morati uključivati šporet kako biste je napravili; dovoljno je da imate sjeckalicu ili blender.
Sastojci:
- dva velika krastavca;
- jedna šolja običnog ili dvije šolje grčkog jogurta;
- jedan režanj bijelog luka;
- tri kašike limunovog soka;
- 50 mililitara maslinovog ulja.
Začini:
- OGLAS -
- kopar;
- peršun;
- so;
- biber.
Priprema:
Ogulite krastavce i uklonite im sjemenke. Potom ih narežite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u sjeckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete smjesu kremaste strukture.
- Advertisement -
Važno je napomenuti da količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. Ostavite supu da se hladi barem dva sata u frižideru, a prilikom serviranja dodajte im komadiće krastavaca koje ste ranije odvojili. Ovoj supi možete dodati i svježe začine kopra ili peršuna.
- OGLAS -