15 C
Sarajevo
20.09.2024

Sarajevo i Zrinjski na neugodnim gostovanjima, bitka za Evropu na Tušnju

Pet utakmica 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je danas, a vidjet ćemo nastavak borbe za titulu, izlazak na evropsku scenu i opstanak.

Lider prvenstva Sarajevo, danas će na neugodno gostovanje u Bijeljjinu kod Radnika, koji se nalazi na petom mjestu i nada se izlasku u Evropu.

Musemićev tim će na Gradski stadion stići jači za najboljeg strijelca ekipe Mersudina Ahmetovića, koji se oporavio od povrede i vjerovatno će dobiti priliku da zaigra.

- OGLAS -

Možda i odlučujuća bitka za Evropu večeras će se odigrati na stadionu Tušanj u derbiju starih rivala Slobode i Željezničara.

Trenutno je sarajevski tim u prednosti od jednog boda, pa bi mu večerašnji trijumf donio mnogo, ali njemu se nada i Sloboda, koja bi tako zasjela na četvrtu poziciju.

- Advertisement -

Tuzlaci su oslabljeni neigranjem Perice Ivetića, Saida Husejinovića i Ivana Barabana, dok je kod gostiju upitan nastup Antonija Pavića.

Prvi pratilac Sarajeva – ekipa Zrinjskog, također će na gostovanje i to kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Plemići na ovo gostovanje putuju u dobrom raspoloženju, nakon trijumfa nad Slobodom od 1:0, te se nadaju nastavku serije dobrih rezultata.

Sloboda i Željezničar će svoju utakmicu početi u 20 sati, dok će četiri ostala meča biti igrana od 17 sati. Susret Tuzla City – Zvijezda 09 se igra u ponedjeljak.

Derbi sa Tušnja i utakmica iz Bijeljine će biti prenošene na platformi MojaTv, dok susret Čelika i GOŠK-a možete pratiti na BHT1.

29. kolo Premijer lige BiH:

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA