17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Naš, a svjetski: Edin Višća je najbolji igrač Turske lige!

Višća ove sezone pruža fantastične partije u dresu turskog Basaksehira koji je na pragu osvajanja titule prvaka Turske. Bh. reprezentativac je pokazao da je najvažniji igrač ovog tima već nekoliko sezona, a za to je itekako nagrađen.

Naime, nekadašnji fudbaler Željezničara proglašen je za najboljeg igrača sezone u turskoj Superligi. On je bio u konkurenciji mnogih zvijezda, no na kraju je odlučeno da nagrada ide u ruke bh. fudbalera.

Također, ovo je prvi put da je jedan igrač iz Bosne i Hercegovine dobio nagradu za najboljeg fudbalera sezone u Turskoj. Mnogi vjeruju da će Višća nakon fantastične sezone ovog ljeta napraviti i transfer karijere.

- OGLAS -

Zajedno sa Višćom u najboljih 11 svoje mjesto našli su još golman Mert Gunok, odbrambeni igrači Gokhan, Vida, Epureanu, Hasan Ali, vezni igrači Emre, Ljaljić, Dorukhan, Trezeugeut i napadač Burak Yilmaz.

Edin Višća ove sezone odigrao je ukupno 34 utakmice za svoj Istanbul Basksehir i pri tome zabio i asistirao po 13 golova.

- Advertisement -

Edin Višća rođen je 1990. godine u Čuništima pored Olova. Prve fudbalske korake napravio je u Budućnosti iz Banovića, a seniorski fudbal na profesionalnom nivou zaigrao je u FK Željezničar od 2009. godine.

Nakon dvije godine u Želji odlazi u Istanbul Basksehir gdje je do danas odigrao 296 utakmica, postigao 80 golova i asistirao 83 puta.

Za reprezentaciju BiH igrao je 44 utakmice i postigao devet golova.

Njegov Istanbul trenutno je prvoplasirani tim Superlige.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA