15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Ruskim novcem planira se obnova Ukrajine! Čanak ekskluzivno otkriva da je EU blokirala 380 milijardi ruskog novca!

Večeras je u emisiji “Bosanski vjestnik” gostovao osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine i bivši zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije, Nenad Čanak. On je u programu FACE TV otkrio ekskluzivnu informaciju: u osam država zapadne Evrope blokirano je skoro 400 milijardi dolara, a taj je novac namijenjen obnovi Ukrajine! 

Kako je ekskluzivno otkrio Čanak, o tome je prije nekoliko dana razgovarao sa izvjestiocem tog projekta u Savjetu Evrope, Lulzimom Bashom.

“Kraja nema dok god se ponašanje Kremlja i drugih mikroimperijalnih država u svijetu ne učvrsti u jedan sistem, u kojem se ne može potkupiti pravda.

- OGLAS -

Ovog trenutka je u osam država zapadne Evrope blokirano 380 milijardi. Tih 380 milijardi dolara se nalazi u šest zemalja G7 država, bez Italije, a uključujući i Austriju i Švicarsku. Tih osam zemalja bi trebalo da oduzmu taj novac, jer je već blokiran, i prebace ga Ukrajini za potrebe obnove. To bi se trebalo desiti do aprila iduće godine. 

O tome sam razgovarao prije nekoliko dana sa Lulzimom Bashom u Tirani, koji je imenovan za izvjestioca tog projekta od strane Savjeta Evrope. To je informacija iz prve ruke. 

- Advertisement -

Ako je 380 milijardi dolara ovog trenutka blokirano, koliko još ima sklonjenog novca na crno – za finansiranje ekstremističkih pokreta po svijetu, za korumpiranje utjecajnih ljudi i političara po zapadnom svijetu, za opstrukciju i destrukciju bilo kakvog otpora ruskom imperijalizmu…

Kada to shvatite, onda ćete vidjeti da će ovog trenutka desničari i ekstremisti svugdje na svijetu dići glavu jer će Rusija i šakom i kapom da im pomaže da bi opstruirali sopstvene države, kako ne bi mogle da se bave koherentnim otporom totalitarnom i neonacističkom pokretu Vladimira Putina i njegovih razbojnika, koji su uzurpirali prirodna bogatstva Rusije”, kazao je Nenad Čanak u programu FACE TV. 

Cjelokupno gostovanje Nenada Čanka pogledajte na linku iznad. 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA