-2.1 C
Sarajevo
23.11.2024

Jeste li ikad probali hljeb s jogurtom? Ne morate čekati da nadođe!

Dosadilo vam je kupovati hljeb, a željni ste domaćih specijaliteta? Morate isprobati ovaj recept.

Sastojci:

  • 500 g brašna;
  • 450 ml grčkog jogurta;
  • dvoje jaja;
  • dvije kašike praška za pecivo;
  • jedna kašičica soli;
  • jedna kašičica šećera.

Priprema:

- OGLAS -

U posudi pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sipajte jogurt. Dodajte jaja i dobro sjedinite. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu, a zatim ga malo pospite brašnom i kratko promijesite. Tijesto treba da bude malo ljepljivo. Prebacite ga na pleh obložen pek-papirom, pa malo spljoštite rukom i zasijecite na nekoliko mjesta. Pecite hljeb u zagrijanoj rerni na 200 °C oko trideset minuta. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA