Recept za pljeskavice u kojima će ljubitelji riže uživati.
Sastojci:
- 200 g prokuhane riže;
- dvije manje glavice crvenog luka;
- dvije kašike maslinovog ulja;
- kašičica i po suhog biljnog začina;
- jedna kašičica mljevenog crnog bibera;
- prstohvat čilija;
- kašičica i po peršuna;
- dvoje jaja;
- prezla po potrebi.
Priprema:
- OGLAS -
Očistite i sitno isjeckajte luk i propržiti ga na ulju do zlatnosmeđe boje, pa dodati rižu i dinstati, povremeno miješajući i prelijevajući je vodom. Kada riža bude skuhana, dodajte začine, promiješajte i ohladite.
U rižu dodajte jaja, peršun i prezlu, miješajte dok se ne dobije jednolična smjesa koja ne smije da bude ni previše kašasta ni pretvrda. Rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih na ulju sa svake strane dok ne porumene, piše “Coolinarika.com”.
- OGLAS -