-5.1 C
Sarajevo
23.11.2024

Ovo je savršen trik za najkremastiji pire-krompir

Krompir spada u povrće koje je mnogima omiljeno, a i poprilično je jeftino. Najčešće se služi kao prilog, i to pomfrit, pečeni ili pire. Što je najbolje od svega, nije ni kompliciran za pripremu, ali postoje neki trikovi koji će vam olakšati kuhanje, pogotovo pirea.

Ako želite da bude savršeno kremast, onda pročitajte savjete zlata vrijedne.

Da biste napravili savršeno kremast pire-krompir, nakon što ga skuhate, obavezno ga osušite, a zatim lijepo ispasirajte ili pritisnite kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, dodajte vrelo mlijeko i sjedinite. Možete da ispasirate ili da mikserom umutite. Postoji još jedna tajna, a to je da puter prije nego što ga dodate u krompir prethodno istopite.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA