8 C
Sarajevo
23.09.2024

Demonstracija vojne sile Srbije (FOTO + VIDEO)

U Nišu je danas povodom Dana pobede na fašizmom u Drugom svjetskom ratu održana vojno-policijska parada „Odbrana slobode“, kojoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Građani su prvi put mogli da vide oklopne helikoptere Mi-35 i modernizovane ruske tenkove T-72, domaće borbene sisteme ‘nora’, ‘lazar’, ‘miloš’, specijalce opremljene po programu ‘1500’.

 
Ovako se Srbija pohvalila vojnom artiljerijom kojom raspolaže, a sa zadovoljstvom je došao i Milorad Dodik koji je u Nišu razgovarao sa Vučićem. 
 
Govoreći o današnjoj vojnoj paradi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će svi u Srbiji moći da vide ogroman napredak u opremanju vojske i policije.

– To nije ‘bacanje para’, već jača našu pregovaračku poziciju po svim pitanjima i snaži ugled zemlje. Kada razgovarate sa nekim ko nema nikakvu snagu, to je jedna vrsta razgovora, a nešto je drugačije kada razgovarate s nekim ko ima respektabilnu vojnu i policijsku snagu. To je jako važan činilac u osiguranju mira i stabilnosti – podvukao je predsjednik Vučić i dodao da je ovakav napredak moguć samo kada postoji novac u kasi, a ekonomija napreduje.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA