11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Korajlić: Sistemski napori SNSD-a i HDZ-a da se Ustavni sud stavi pod stranačku kontrolu!

“Iza svega stoji namjera da se uspostavi kontrola nad odlukama Ustavnog suda u budućnosti!”

Govoreći o sagi koja se zove tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, Korajlić tvrdi da se SDA-ov prijedlog bazira na prijedlogu koji je svojevremeno sačinila Centralna izborna komisija, te da vladajuće stranke nisu bile zainteresovane za ovakve prijedloge.

“Na nedavnom sastanku vladajuće koalicije na državnom nivou iz Laktaša i dokumentu koji je objavljen nakon toga, dogovor je da se ove izmjene ne podrže i dati su drugi prijedlozi u kojem smjeru trebaju ići izmjene Izbornog zakona koje zapravo gledaju da obesmisle čak i ono pitanje uvođenja novih tehnologija, pa do toga kako će se uspostaviti kontrola nad radom CIK-a! Potpuno je jasno da nema spremnosti vladajuće koalicije da se suštinski unaprijedi integritet Izbornog procesa!”

- OGLAS -

Ipak, Korajlić smatra da bi nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH dovele u pitanje demokratske procese u našoj zemlji.

Kako iz začaranog kruga? Između demokratskih procesa koji ne daju rezultate i nametanja za koje se Korajlić ne zalaže. O indeksu korupcije prema kojem je BiH najgora u regiji i druga najgora u Evropi, pravosuđu, nazadovanju. Gostovanje pogledajte na našem YouTube kanalu.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA