15.5 C
Sarajevo
23.09.2024

Vučić u Skupštini: Vrijeme da biramo između slatkih laži i gorke istine

Vučić je istovremeno rekao da niko ne treba da pomisli da se neće više od drugih boriti za srpski narod na KiM i za KiM, i to posebno od onih koji istinu znaju, a namjerno je prećutkuju.

Predsjednik Srbije je rekao i da bi raspravu o KiM trebalo početi odgovorom na važno pitanje: “u šta vjerujemo, u laži ili u istinu – jer, bez toga, nećemo znati za šta smo sposobni i koliko možemo, gdje su granice naše zemlje i naših snova, baš kao i naše stvarnosti”.

“Bez toga nećemo znati gdje je Kosovo, gdje je Metohija, ko njima upravlja, gdje smo mi Srbi na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

- OGLAS -

Bez tog odgovora nema, kaže predsjednik Vučić, ni odgovora na to mogu li Srbi, koje su zbog KiM protivpravno bombardovali da računaju na međunarodno pravo i pravdu.

“Ko su nam prijatelji i da li imamo pravo da budemo neprijatelji sa onima od kojih u velikoj mjeri zavisi naša budućnost? Da li smo sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom”, rekao je Vučić.

- Advertisement -

On je istakao da je Njegoš govorio da je samoobmana ubitačna i za ljude i za narode i upitao da li su u Srbiji svjesni toga da “ako obmanjujemo sebe ne znači da ćemo sami sebe uspjeti i da prevarimo”.

“I da nećemo sutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Da ne vrijedi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušsavamo da to uklopimo u ono što mi želimo…”, primjetio je Vučić.

On je naveo da nije slučajno Isidora Sekulić rekla da su Srbi narod koji u stvarnost ne vjeruje i koji stvarnost ne voli.

“Vjere i ljubavi za realnost nikada nismo imali. Ne ide to i vrijeme je da otvoreno izabremo između slatke laži i gorke istine”, istakao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je rekao da je njegov posao kao predsjednika da ljudima saopšti istinu, kakva god bila, nekad gorku i neprijatnu.

Vučić je na početku sjednice zahvalio svima koji su u skupštinskoj sali i koji, kaže, žele da razgovaraju na odgovoran i ozbiljan način o problemu koji je veliki i težak ne samo za ljude na KiM, već i za sve građane Srbije i srpski narod.

On je rekao i da je razmišljao da li da govori o tome na koji način su neki pokušavali da ga spriječe da uđe u zgradu Skupštine Srbije, ali je dodao da su to slabi pokušaji i nevažni uz ovakvu temu i u ovakvom trenutku za građane.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA