8 C
Sarajevo
23.10.2024

Šok na ročištu Debevcu i Osmici: Pokloni od Mamića, počasne iskaznice OSA-e, susreti u Španiji…

Današnje ročište u Sudu BiH Ranku Debevcu i Osmanu Mehmedagiću otkrilo frapantne detalje! Ovo je megaafera!
Salihović: "Predsjednik Državnog suda se predstavljao kao tajni agent obavještajne službe... državne. Nevjerovatno čega su se likovi dosjetili. Klupko se tek počelo odmotavati."

Vrlo je interesantno da su spominjali i izvjesni susreti koje je Debevec imao u Španiji, a ujedno je to dio nove istrage. Tužiteljica Bojana Jolović kazala je da je Zdravko Mamić priznao kako je bivšem predsjedniku Suda poklonio skupocjeni sat od 15.000 eura.

“Odlučio sam da počastim predsjednika Suda BiH jer se protiv mene vodio ekstradicijski postupak, a znam da je dobro imati prijatelja ako bude nekih problema”, naveo je Mamić u svom iskazu.

Jolović tvrdi kako se Debevec susretao i s Đorđem Ždralom, koji je 2010. osuđen za ubistvo načelnika Uprave policije RS-a Ljubiše Savića Mauzera i koji je izjavio kako je Debevca ugostio u porodičnoj kući, a sreo se i s Mladenom Lučićem, bratom bivšeg ministra za ljudska prava BiH koji je optužen za zloupotrebu položaja.

- OGLAS -

Što se tiče Osmana Mehmedagića, tužiteljica je komentirala slučaj Denisa Stojnića, a u kontekstu počasne iskaznice OSA-e. Njene su riječi da je Stojnić, u znak zahvalnosti za što je dobio iskaznicu, od bivšeg šefa OSA-e dobijao naredbe o paljenju vozila i premlaćivanju ljudi. Navodno je Stojnić tužiteljima do u detalje opisao šta se od njega tražilo da radi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA