11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Država se trese! S kim su šurovali Debevec i Osmica?! Vrh mafijaškog brijega tek se otkriva!

Predsjednik Suda BiH i direktor OSA-e BiH privatizovali svoje funkcije i državu zavili u crno!
Državni sudija i državni obavještajac – uigrani tandem u kriminalnim zlodjelima: Debevcevi i Osmicini najbliži saradnici postali svjedocima!

Skandal zatresao Bosnu i Hercegovinu! Nakon šokantnih detalja koje je predočilo Tužilaštvo BiH o državnim moćnicima koji su koristili svoju moć – Ranku Debevcu i Osmanu Mehmedagiću, Sud BiH je prihvatio odluku o produženju pritvora ovom dvojcu.

Hadžifejzović: „Da neke zaboravne podsjetimo: nema zemlje u svijetu u kojoj su u istom danu uhapšeni predsjednik Državnog suda i direktor Državne obavještajne službe. To je skandal nad skandalima, ali istovremeno – ma koji da su motivi, na Balkanu mogu biti i politički – veliki uspjeh Tužilaštva države.

Predsjednik Suda države, u odnosu na predsjednika države i Vlade – sila je, moć, zakon. Direktor Obavještajne agencije je – u odnosu na sve funkcije – sila, moć, čovjek sveznajući, vlasnik i čuvar najvećih, pa i političkih tajni.

- OGLAS -

Kada te dvije osobe udruže snage i odvoje se od sistema, dakle privatiziraju svoje odgovorne funkcije, kada se stave u službu politike, kada to urade i iz ličnog interesa, onda, nema dalje, gore, opasnije ni u jednoj državi… po državu. Naravno, nevini su sve dok se pravnim putem i ako se utvrdi drugačije.

Šta je šokantno, nevjerovatno, nestvarno, čak dramaturški toliko nerealno i za filmske scenarije, za vrhunske ili petoparačke filmove? Šokantno je to kako su, a sudimo isključivo na osnovu javno objavljenih informacija Tužilaštva, njih dvojica tako javno, neoprezno, slobodno, bahato, radila to što Tužilaštvo tvrdi da su radili.

- Advertisement -

Šta je još nevjerovatnije – ako je Tužilaštvo u pravu i ima dokaze – to da su njih dvojicu izdali, cinkarili, ili samo hladno povrdili nestvarne radnje, baš oni u koje su njih dvojica imali najveće povjerenje – sada se ti nazivaju svjedocima.

Slobodan Vasković, a taj ima informacije mjesecima unaprijed, u ovoj emisiji je rekao da je slučaj ‘Debevec – Osmica’ tek početak. Tužilaštvo je svojim postupcima i najavama to potvrdilo jučer.

Zlatni sat, polovni Polo, treći telefon, Malaga – Španija, ručak – Grude, kafa – Lukavica, prisluškivač – Sud, značka OSA, videonadzor… previše detalja i za najgori scenarij šund filma… No, naš film, ovaj koji igramo, naš život stvaran je. Jeste šund, ali je naš život.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA