15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Konaković objavio dokumente i odgovorio na optužbe o umiješanosti u narkokartel: “Stigao je odgovor iz UAE!”

Pojedine medijske platforme Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dovode u vezu sa narkokartelima. Naime, pojedini mediji su naveli da se Konaković u martu 2021. godine u Dubaiju sreo sa Edinom Gačaninom Titom, vođom narkokartela “Tito i Dino”.

No, ove navode je danas na svom zvaničnom Facebook profilu demantovao Konaković. Naime, objavio je dokumente koji potvrđuju da uopće nije bio u tom periodu u Dubaiju.

“Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju. Odgovorile su institucije UAE i ovaj dopis šaljemo EUROPOL-u na dalje postupanje. Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu. One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili.

- OGLAS -

- Advertisement -

Višestruko presuđeni klevetnici opet su nam pokušali lažima rušiti kredibilitet i opet su raskrinkani. Na čistac ćemo ovu priču izvesti i dokazati da nikad nisam sreo pripadnike narkokartela, nikad sa njima komunicirao niti imao bilo kakav kontakt. Dokazat ćemo da pravosudno-medijska mafija i dalje pokušava diskreditovati našu borbu za pravdu, opet neuspješno. I imamo snage i motiva za ovu borbu kao nikad prije.

Samo je jedna istina“, naveo je Konaković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA