15 C
Sarajevo
20.09.2024

Kafedžić: KS usvojio mehanizme za borbu protiv korupcije, to moraju uraditi i drugi kantoni i BiH!

Plakalo: "U korupciji se učestvuje sa svih strana!"

Preduvjet da se BiH odlučnije počne boriti protiv korupcijue je politička volja koje za to nema… ili ima u tragovima. U prilog tome idu brojni izvještaji o stepenu korupcije u kojima je naša zemlja godinama u vrhu ljestvica koje rangiraju koruptivne aktivnosti.

Prema posljednjem izvještaju “Transparency Internationala”, Bosna i Hercegovina je uz Srbiju najgora država u regiji kada je riječ o borbi protiv ove pošasti. Do sada nije urađeno mnogo na rješavanju ovog problema, čime nisu zadovoljni građani BiH.

Iako je EU u posljednjih petnaestak godina za pravosuđe u BiH i jačanje vladavine prava izdvojila više od šezdeset miliona eura, u korupciji se u BiH učestvuje sa svih strana.

- OGLAS -

“Pomaci u borbi protiv korupcije su mali”, rekao je za FACE TV Haris Plakalo, generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH.

“Kanton Sarajevo je usvojio mehanizme koji pokazuju rezultate, na čemu bi trebali poraditi i ostali kantoni ali i Bosna i Hercegovina”, rekao nam je Erduan Kafedžić, direktor Ureda za brobu protiv korupcije KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA