7 C
Sarajevo
30.04.2024

Sky Sport Italia tvrdi: Džeko prelazi u Inter, transfer je gotov

Džeko se navodno danas nalazi u Milanu gdje obavlja posljednje pregovore s čelnicima Intera pred potpis ugovora, a zbog toga će i kasniti na pripreme reprezentacije koje su zakazane za 12.00 sati na Ilidži.

Naravno, ove informacija automatski znače da bi prvi napadač Intera Mauro Icardi trebao napustiti klub.

Nakon informacija oglasila se i supruga Icardija Wanda Nara koja kaže kako će njen suprug ostati u Interu sigurno i sljedeće sezone.

- OGLAS -

“On (Icardi) ima ugovor sa Interom još dvije godine. Namjerava ostati u klubu još barem jednu sezonu”, kazala je Wanda u razgovoru za TyC Sport.

Podsjetimo, Icardi je u prošloj sezoni imao velikih problema sa upravom Intera, navijačima i trenerom Spallettijem. Ipak, stvari su se koliko toliko ispravile pred kraj sezone i za sada je njegova budućnost nepoznanica.

Ipak, za vjerovati je da će, Džekinim dolaskom, Icardi napustiti klub.

 

Džeko kasni na pripreme reprezentacije, nalazi se u Milanu i završava transfer

Prva zvijezda reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko kasnit će na današnje okupljanje našeg državnog tima.

Podsjetimo, selektor Robert Prosinečki će okupiti Zmajeve danas u 12.00 sati na Ilidži, a jedan od onih koji sigurno neće doći u tom terminu je Edin Džeko.

 Jedan od najboljih napadača Serije A bi, prema navodima italijanskih medija, mogao stići tek sutra u Sarajevo, a razlog je svima već dobro poznat.

Kako prenose mediji sa Čizme, Dijamant se danas nalazi u Milanu gdje je na završnim pregovorima sa čelnicima Intera. Nerazzurri su jutros ozvaničili saradnju sa novim trenerom Antoniom Conteom, a mediji prenose kako će vrlo brzo isto učiniti i sa Džekom.

Dijamant danas dogovara posljednje detalje ugovora, a isti bi trebao izgledati ovako: Potpis na tri sezone, četiri i pol miliona godišnje plus bonusi.

Kako prenose pomenuti izvori, Roma bi na ime obeštećenja mogla dobiti između 15 i 20 miliona eura. Također, prenosi se i to da su Nerazzurri zainteresovani da počnu pregovore sa mladom zvijezdom Rome Nicolom Zaniolom.

Inače, Džeko iza sebe ima golgeterski jednu od lošijih sezona u karijeri. U Seriji A je postigao samo devet golova, dok je u Ligi prvaka dodao još pet.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA