16.6 C
Sarajevo
24.10.2024

Crnadak: “Kruži vic da će Dodik napraviti izbornu komisiju u zgradi ‘generalštaba Vojske RS-a’!”

Crnadak: “Evropa nas želi, a državna vlast se grčevito bori da ne uđemo u EU!”

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u NSRS, poručio je da posljednje diplomatske posjete Bosni i Hercegovini ministara iz Njemačke, Italije i Austrije uoči odluke EK o otvaranju pregovora BiH sa EU pokazuju da će nam progledati kroz prste. Crnadak smatra da je naš put upravo u EU, te da lideri na državnom nivou rade sve kako ne bismo dobili zeleno svjetlo!

“Ono što mi često govorimo je da ljudi koji vode RS i većina na vlasti u BiH ne žele EU! Kad god čuju evropske integracije, oni vide Sanadera! Znaju da će vladavina prava preispitivati ono što su radili bez toga da će oni moći taj proces kontrolisati! Ponašaju se kao u crtanom filmu – usvajaju dijelove zakona na kašičicu!”, poručio je Crnadak.

Što se tiče Izbornog zakona, Crnadak smatra da veliku štetu BiH prave SNSD i HDZ BiH!

- OGLAS -

“Ne mogu da shvate da im je vrijeme otkucalo, došao im je kraj! Više ne može da se krade na izborima, ne mogu da se pomire sa tim! Ako dođe do nametanja Izbornog zakona, ne postoji nijedan četvrti krivac za to – krivi su samo SNSD, HDZ i Trojka! U Banjoj Luci kruži jedan vic da će Dodikova izborna komisija biti smještena u zgradi Generalštaba Vojske RS-a! Naravno da generalštab nije napravio. On koristi ove stvari da prepada strance i Sarajevo!”, poručio je Crnadak.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA