23 C
Sarajevo
17.05.2024

Admir Lekić optužen za premlaćivanje bivše djevojke i paljenje vozila njene majke

Općinski sud u Sarajevu potvdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Admira Lekića zbog krivičnih djela nanošenje teških tjelesnih povreda, nanošenje lakih tjelesnih povreda, ugrožavanje sigurnosti i oštećenje tuđe stvari, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Optuženi se tereti da je 24. decembra 2023. godine iza ponoći, na Carevom mostu u sarajevskoj općini Stari Grad pretukao svoju bivšu djevojku a potom i prolaznika koji joj je pokušao pomoći, nakon čega joj je prijetio da će je ubiti ukoliko ga prijavi policiji.

Također je optužen da joj je 13. januara oko 23 sata i 30 minuta u ulici Veliki Alifakovac nanio teške tjelesne povrede, tako što je udario više puta pesnicom u predjelu glave.

- OGLAS -

Optužnicom Tužilaštva KS tereti se da je naredni dan, tačnije, 14. januara majci od bivše djevojke zapalio automobil marke Passat na području Općine Novi Grad, pri čemu se požar proširio i na susjedni automobil.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor koji može trajati do 12.06.2024. godine ili do nove odluke suda.

- Advertisement -

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je sudu saslušanje 11 svjedoka, osam vještaka i izvođenje oko 50 materijalnih dokaza., prenosi Dnevni avaz 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA