15 C
Sarajevo
22.05.2024

Marić: “Dodik bjesni! Ljut je na Amerikance! Lideri koalicije trebaju voditi demokratske procese!”

Marić: “Dodik je sve agresivniji jer je sve slabiji!”
Politička analitičarka Ivana Marić, komentirajući politički haos u Bosni i Hercegovini, poručuje da sve izgleda “kao da smo ukleti”.

“Taman krenemo malo naprijed, a nešto nas spriječi! Dodikov bijes je usmjeren prema Amerikancima; nije bijesan na koalicione partnere. Ne možemo ništa dobiti nasilu; narod u RS-u treba shvatiti da je Dodik loš po njih!”, poručila je Marić.

Na sastanku lidera stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, Dodik je na platformi X objavio gnusne uvrede na račun Predraga Kojovića iz Naše stranke, koji je također bio prisutan na sastanku.

“On tako komunicira i mi s time imamo problem. On je shvatio da narod takvoj retorici kliče. Dodik je bijesan jer vidi da nema lakog izlaza iz situacije kao nekad. Sve je agresivniji jer slabi; želi se izvući, pa vrijeđa i psuje! Ruši se Dodikov svijet, a nema jake alternative. Svađaju se i teško mu je održati vlast. Stvorio je sebi previše neprijatelja i zna da mu niko neće pomoći”, pojašnjava Marić.

- OGLAS -

Marić smatra da nam je Inzko napravio veliki problem sa Zakonom o negiranju genocida. Zakon je, kako kaže, loše napisan i ne mogu se kazniti negatori.

“Dodika su dobro nasavjetovali! On provocira jer ga je dobro iščitao. Zakon je samo pravna začkoljica koja nam otežava.”

- Advertisement -

Marić smatra da Dodik nema aspiracije za otcjepljenjem i da mu to ne bi odgovaralo, kao što ni Čoviću ne bi odgovarao treći entitet.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA