15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Borilački spektakl u bh. prijestolnici: K1 World Grand Prix 29. juna u “Skenderiji”!

Kikbokserski spektakl 29. juna! Najjači borci K1-WGP scene stižu u BiH!

K1 World Grand Prix zakazan je za 29. juna u Sarajevu, a organizatori na čelu sa proslavljenim bh. borcem Dževadom Poturkom  najavljuju spektakl u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, što je poručeno i na današnjoj pres-konferenciji.

Osmerica teškaša borit će se za mjesto na završnom turniru u Japanu. Borbe su na programu u Velikoj dvorani “Skenderije”, gdje se očekuje sedam hiljada posjetilaca!

Kako je istakao naš borac Poturak, iza ovog sportskog spektakla stoji tim ljudi, a sama organizacija iziskivala je veliki trud. Na turnir dolaze poznata imena koja će pokazati svoje borilačko umijeće!

- OGLAS -

Na današnjoj pres-konferenciji povodom ovog borilačkog spektakla govorili su novinari koji su više od dva desetljeća pratili rad Bh. Machine.

Prisutnima su se obratili Muhamed Bikić, Sinan Sinanović, Kerim Priganica, Emir Delić, Mirsad Cviko, Adis Hadžić i Semir Mustafić koji opisali saradnju, ali i otkrili kako su organizirani brojni prijenosi, kao i reportaže i prilozi o sjajnom borcu koji je našu državu predstavljao na najbolji mogući način širom svijeta.

- Advertisement -

Vrijedi napomenuti da je bh. borilački sport ovu priliku dobio zahvaljujući našem K-1 borcu Dževadu Poturku, koji se tokom svoje duge karijere borio u Japanu, a uz to i zaslužio povjerenje i poštovanje čelnika poznate organizacije.

Na turniru će se boriti teškaši, a to su: Ivan Bartek (Slovenija), Adnan Redžović (BiH), Igor Mihaljević (Hrvatska), Claudio Istrate (Italija), Nidal Bchiri (Maroko), Danilo Tošić (BiH), Alin Nechita (Rumunija) i Kadir Yildrim (Turska).

Turnir će biti održan 29. juna, u Dvorani „Skenderija“ u Sarajevu, a početak je planiran za 20.00 sati. Pobjednik će dobiti priliku da otputuje u Japan na završno takmičenje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA