15 C
Sarajevo
20.09.2024

Francuski milioner pronađen mrtav, pored njega ležala supruga sa porukom koja je šokirala javnost

U utorak u Parizu je pronađeno tijelo milionera Huberta Ziesenissa, utjecajnog poslovnog čovjeka, u njegovu stanu na Bulevardu Haussmann. Pored njega ležala je, teško ozlijeđena, i njegova žena Aude de Thuin.

Po dolasku hitne pomoći, Aude de Thuin prevezena je u bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć.

Na prvi pogled, sve je ukazivalo na neuspjeli pokušaj dvostrukog samoubojstva. Sumnja se da je žena ubila svoga muža prije no što je sebi pokušala oduzeti život.

- OGLAS -

Pored stradalih pronađena je i poruka u kojoj su supružnici od hitne pomoći tražili da ne izvršava oživljavanje, jer je očajnički čin osoba svjesno napravila. Nije poznato ko je autor poruke. Istraga bi trebala potvrditi uzrok smrti i ozbiljnost ozljeda, piše Le Parisien.

O privatnom životu poduzetnika i njegove jednako uspješne žene, ne zna se mnogo. Aude de Thuin u Pariz je stigla sa samo 17 godina. Intenzivno se zalagala za promoviranje žena na vodećim poslovnim pozicijama, dijelom i iz privatnih razloga.

- Advertisement -

Pariško tužiteljstvo proglasilo je Aude de Thuin trenutno nesposobnom za davanje izjava. Državni odvjetnik potvrdio je kako je istraga u nadležnosti pravosudne policije te da je cilj istrage “utvrditi jesu li uzrok smrti i ozljede kaznene pirode”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA