15 C
Sarajevo
20.09.2024

“Karton revolucija”: “Gdje je Ramo Isak na Prokoškom jezeru?”

Aktivisti tuzlanske "Karton revolucije" objavili su da su fizički napadnuti na Prokoškom jezeru, a potom i privedeni. Sve je dobilo i epilog – krivičnu prijavu zbog presijecanja šlaufa na Prokoškom jezeru.

Aktivisti tuzlanske “Karton revolucije” objavili su da su fizički napadnuti na Prokoškom jezeru, a potom i privedeni. Sve je dobilo i epilog  krivičnu prijavu zbog presijecanja šlaufa na Prokoškom jezeru.

Oglasili su se na Facebook-stranici i objasnili šta se dogodilo. Također, poslali su i poruku federalnom ministru MUP-a Rami Isaku.

“Jučer smo fizički napadnuti. Onemogućena nam je sloboda kretanja; nekoliko sati smo zadržani, privedeni. Dobili smo krivičnu prijavu zato što smo na Prokoškom jezeru željeli presjeći obični šlauf vrijedan nekoliko maraka koji ilegalno vodu sa izvora, umjesto u prirodu, vodi u ilegalno sagrađene vikendice. Mi, koji smo željeli bukvalno očistiti smeće, jer je taj šlauf nelegalno smeće, privedeni smo, a oni koji nelegalno grade, krše zakon, uzimaju ogromne pare i uništavaju državu su pušteni da to nastave raditi”, navode iz “Karton revolucije”.

- OGLAS -

Tuzlanski aktivisti su javno pozvali ministra unutrašnjih poslova FBiH, Ramu Isaka, na reakciju zbog “bezakonja koje vlada na Prokoškom jezeru”.

- Advertisement -

“Ovim putem želimo skrenuti pažnju državi, narodu, međunarodnoj zajednici i svima koji ovo gledaju: na Prokoškom jezeru i na mnogim drugim dijelovima države ne važe zakoni Bosne i Hercegovine. Pitamo se gdje je federalni ministar MUP-a Ramo Isak? Zašto ne okupi policiju i ne ode na Prokoško da uspostavi red i zaustavi bezakonje koje se gore dešava? Zašto Federalno ministarstvo okoliša ne stane javno u našu zaštitu jer smo uradili upravo ono što je i ministrica rekla da je potrebno?”, naveli su.

Oni su još jednom potcrtali da ih ova krivična prijava neće spriječiti u njihovim akcijama.

“Za kraj, možete misliti o nama šta želite, ali ne postoji ni jedna krivična prijava niti pritisak koji nas može natjerati da spustimo glavu. Ne želimo živjeti život u kojem ćemo biti robovi, praviti se da nas se ništa ne tiče dok nam dani prolaze među kriminalcima i lopovima koji nam uzimaju budućnost i život. Čast, ponos i sloboda su najveće vrijednosti. To su vrijednosti zbog kojih se razlikujemo od životinja. Mi smo dali primjer kako treba i kako bi mi ovu državu sredili za dva dana, a za ovakvu državu u kojoj će svako raditi šta želi se niko nije borio. Hvala svima koji su nam dali podršku. Pozdrav i čujemo se”, naveli su na kraju iz “Karton revolucije”.

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA