15 C
Sarajevo
20.09.2024

Aktivisti “Karton revolucije” objavili videosnimak sukoba zbog kojeg su privedeni! (VIDEO)

Kako se može vidjeti na videosnimku objavljenom na društvenoj mreži Facebook, nekoliko muškaraca ih je prvo verbalno napalo, a potom i fizički.

Nakon što su aktivisti tuzlanske “Karton revolucije” objavili da su fizički napadnuti na Prokoškom jezeru, a potom i privedeni, a sve je dobilo i epilog  krivičnu prijavu zbog presijecanja šlaufa na Prokoškom jezeru, oni su objavili i videosnimak događaja koji je prethodio policijskoj akciji.

Podsjećamo, oni su se ranije danas oglasili na Facebook-stranici i objasnili šta se dogodilo. Također, poslali su i poruku federalnom ministru MUP-a Rami Isaku, pozvavši ga na hitnu akciju zbog “bezakonja koje vlada na Prokoškom jezeru”. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Kako se može vidjeti na videosnimku objavljenom na društvenoj mreži Facebook, nekoliko muškaraca ih je prvo verbalno napalo, a potom i fizički. Ipak, nakon dolaska policije, oni su krivično procesuirani.

- OGLAS -

“Ovim putem želimo skrenuti pažnju državi, narodu, međunarodnoj zajednici i svima koji ovo gledaju: na Prokoškom jezeru i na mnogim drugim dijelovima države ne važe zakoni Bosne i Hercegovine. Pitamo se gdje je federalni ministar MUP-a Ramo Isak? Zašto ne okupi policiju i ne ode na Prokoško da uspostavi red i zaustavi bezakonje koje se gore dešava? Zašto Federalno ministarstvo okoliša ne stane javno u našu zaštitu jer smo uradili upravo ono što je i ministrica rekla da je potrebno?”, naveli su.

- Advertisement -

Face TV je, također, izvještavala o ovom problemu. Više možete pogledati u videu ispod:

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA