7 C
Sarajevo
22.09.2024

Borenović odgovorio Vukanoviću i Trivić: „Draško nije Dodikov i nikad neće ni biti!“

Borenović otkriva matematiku: „Ako PDP dobije drugog delegata, a Dodik izgubi četvrtog, to će biti tektonski poremećaj, politički zemljotres!“
Borenović pita Dodika: „Reci mi jednu najavu koju si odradio do kraja! ...jedno veliko ništa! Ti si obični lažov!“

Salihović: “Ko je kriv za tog četvrtog delegata? Ko je dao Dodiku tog četvrtog delegata?”

Borenović: “SDP je odlučio da u ovom mandatu četvrtog delegata da SNSD -u, kao što je to uradila SDA još prije više od pet godina, kada su dali četvrtog delegata SNSD-u! Pokajali su se! Može se potencijalno desiti da PDP dobije drugog delegata! Sve je u ovoj zemlji moguće!”

Salihović: “Je li moguća promjena vlasti na državnom nivou?”

- OGLAS -

Borenović: “Moguća je! Ako se ide u žrijebanje, ako sud odbije žalbu SNSD-a, ako se izvuče mandat za PDP, to će biti tektonski poremećaj u pozitivnom odnosu unutar BiH, jer će i SNSD biti smjenjiv! To unosi dozu osjećaja da je moguće zamijeniti političke igrače koji dugo mrcvare čitavo društvo! Ovo ne ide! Ovo s Trojkom, SNSD-om i HDZ-om ne vodi nigdje! U slučaju da mi dobijemo delegata u Domu naroda, onda je i SNSD fakt koji se može zaobići! Niko više nije siguran da misli da ima apsolutnu kontrolu! Sve su kombinacije moguće!”

Salihović: “Koliko su značajni ovi Lokalni izbori?”

- Advertisement -

Borenović: “Održat će se pod fer izbornim pravilima! Bit će vrlo specifični i složeni! Dominirat će političke teme! Važno da opozicija u RS-u ostane! Ovdje će biti vrlo teška politička borba! To će biti utakmica! Kad se bavimo sami sobom najviše pomažemo Dodiku! Od drveta neki ne vide šumu! Draško nije Dodikov i nikada neće biti! Draško je PDP-ov kandidat koji je dobio podršku da porazi Dodikov režim!” 

Cijelo gostovanje Branislava Borenovića pogledajte na videolinku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA