15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Željko Petrović više nije trener Zrinjskog

HŠK Zrinjski zvanično je potvrdio da je postigao sporazumni raskid ugovora sa šefom stručnog štaba Željkom Petrovićem.

Uprkos činjenici da je Željko Petrović uspio sa Zrinjskim odbraniti titulu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine te osigurati učešće u UEFA Evropskoj konferencijskoj ligi naredne sezone, Zrinjski se odlučio na promjenu na poziciji šefa stručnog štaba.

“Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu”, izjavio je predsjednik Uprave Zrinjskog, Denis Lasić.

- OGLAS -

S obzirom na iznad navedeno, Zrinjski je odlučio da imenuje Marija Ivankovića za novog šefa stručnog štaba koji će danas u 18:30 sati okupiti ekipu i krenuti u pripreme za novu sezonu.  

Željko Petrović je imenovan šefom stručnog štaba 5. januara, a debitovao je protiv Slavije u kupu (3:0), dok je Zrinjski pod njegovim vodstvom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.

- Advertisement -

Iz Zrinjskog su se zahvalili Petroviću na uspješnoj saradnji te su mu zaželjeli puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere.   

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA