11.6 C
Sarajevo
23.09.2024

Završen kultni malonogometni turnir “Fis Gol”, trofej osvojila ekipa iz Lukavca

Podsjećamo, prijenos ste mogli gledati na YouTube kanalu FACE TV. Reprizu možete gledati u petak u 20.00 sati na FACE TV!

Dvije sedmice vrhunskih poteza, pogodaka, uvjerljivih pobjeda, preokreta, druženja i poštovanja na ovogodišnjem Fis Golu završeno je sinoćnjim finalnim duelom između ekipa Ćevabdžinica Sarajka Lukavac i Easy Bites.

Za mnoge, ovo je možda neočekivano finale, s obzirom na to da je bilo drugih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Fis Gola, ali svi oni koji su pratili turnir saglasni su u tome da su ove dvije ekipe igrale najbolje, najljepše i očito najefikasnije, za gol više, što im je na kraju i donijelo plasman u finale, koja je na kraju slavila pobjedu rezultatom 4:1.

Tako je Ćevabdžinica Sarajka Lukavac osvojila svoj prvi Fis Gol i u trajno vlasništvo dobila vrijedan pehar, kao i prijelazni pehar kojeg će donijeti naredne godine godine, a organizatori vjeruju da će se potruditi i da još jednu godinu ostane u njihovom vlasništvu.

- OGLAS -

“Potrudili smo se da u protekle dvije sedmice sve prođe besprijekorno, ali to ne bismo uspjeli bez sjajne publike, koja je tokom trajanja turnira u velikom broju posjećivala utakmice i bodrila sve igrače, kako u dječijoj konkurenciji, pa tako i u veteranskoj, ali i seniorskoj. U naše ime, zahvaljujemo se menadžmentu Fisa i svim našim sponzorima. Također, zahvaljujemo se posebno dvojici velikih humanista, Alminu Doloviću Doli i Amilu Aliću. Spomenuta dvojka je, naime, učestvovala u humanitarnoj aukciji dresova FK Željezničar i FK Sarajevo. Tako je dres Sarajeva, s potpisom svih igrača, otišao u ruke Almina Dolovića za 1000 KM, dok je Alić za dres Željezničara dao ponudu od 500 KM. Ovaj sakupljeni iznos te iznos iz donacijske kutije od 620 KM, koja je stajala svih četrnaest dana trajanja Fis Gola, bit će uplaćen u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba“, poručili su organizatori.

Inače, najbolji strijelci turnira u veteranskoj i seniorskoj kategoriji, Jasmin Ligata i Mirza Seferagić, odrekli su se svojih nagrada od po 100 KM tako što su novac ubacili u donacijsku kutiju, a dio od nagrade za treće mjesto donirali su i igrači Babaroga.

- Advertisement -

Podsjećamo, prijenos ste mogli gledati na YouTube kanalu FACE TV. Reprizu možete gledati u petak u 20.00 sati na FACE TV!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA