14 C
Sarajevo
05.10.2024

Đoković se nakon maratonskog meča i mnogo prepreka plasirao u osminu finala Wimbledona

Đokovića u osmini finala čeka pravi derbi.

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Wimbledona pobjedom nad australskim teniserom Alexeijem Popyrinom rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6.

Đoković je, nakon izgubljenog seta u drugom kolu protiv britanskog anonimusa Jacoba Fearnleya, danas ponovo izgubio set, s tim da je danas bio u još većim problemima jer je to bilo na startu meča, pa je morao dostizati i preokretati rezultat.

Prvi set pripao je Australcu zahvaljujući breaku u sedmom gemu, kada je poveo rezultatom 4:3 i to lagano sačuvao za vodstvo u setovima. No, tada je Đoković pojačao s igrom i s po jednim breakom u drugom i trećem setu stigao do potpunog preokreta.

- OGLAS -

Četvrti set donio je mnogo borbe i odlične servis gemove obojice tenisera. Nije bilo breakova, pa je set odlučen u tie-breaku.

I u odlučujućem gemu četvrtog seta dobili smo veliku borbu, a na kraju je Đoković slavio rezultatom 7:3. Meč je trajao tri sata i osam minuta.

- Advertisement -

Đokovića u osmini finala čeka pravi derbi, a rival će mu biti sjajni Danac Holger Rune koji je bio bolji od Quentina Halysa u pet setova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA