10.5 C
Sarajevo
06.10.2024

Ronaldo želi na SP: Nastavljamo graditi zajedno

Nakon što je reprezentacija Portugala eliminisana sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj, mnogi su mislili da je to kraj reprezentativne karijere Cristiana Ronalda, no to možda i nije tako.

Ako je vjerovati samom Portugalcu, koji se oglasio na društvenim mrežama, njegova želja je da ostane u reprezentaciji koliko god je to moguće.

“Zaslužili smo više. Za nas. Za svakog od vas. Za Portugal. Zahvalni smo za sve što ste nam dali i za sve što smo do sada postigli. Na terenu i izvan njega. Siguran sam da će sve ovo što smo ostavili u nasljeđe biti cijenjeno i da ćemo sve to nastaviti graditi. Zajedno”

- OGLAS -

Ronaldu je ovo bilo prvo od šest Evropskih prvenstava na kojem jedan od najboljih fudbalera u historiji nije postigao pogodak, a neki ga, čak i u Portugalu, vide kao glavnog krivca za ispadanje selekcije zbog manjka angažmana u odbrambenim zadacima.

- Advertisement -

Ipak, neosporno je da je Ronaldo proteklih 15 godina bio najbolji igrač portugalske selekcije, a sa “Selecaom” je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. U reprezentativnoj karijeri je postigao 130 golova u 212 utakmica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA