10.5 C
Sarajevo
06.10.2024

Fudbaleri Željezničara odradili prvi trening na Zlatiboru

Ekipa Fudbalskog kluba Željezničar je prije 12 dana počela pripreme za novu sezonu, a danas su “Plavi” otputovali na Zlatibor u Srbiju.

Zlatibor, postaje tradicionalna baza za pripreme fudbalera Željezničara. Tako je i u pripreme za predstojeću sezonu uključen i osmodnevni boravak na ovoj planini.

Ekspedicija Željezničara je danas otputovala i stigla na Zlatibor, a fudbaleri su odmah odradili i prvi trening.

- OGLAS -

“Plavi” će na Zlatiboru odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvo će 10. jula odmjeriti snage sa Slobodom iz Užica, a zatim će 14. jula odmjeriti snage sa SC Baniyasom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Povratak u Sarajevo je zakazan za 15. juli, a do kraja priprema, odnosno početka sezone, Željezničar će odigrati još dva prijateljska susreta – protiv Zrinjskog 18. jula, te generalnu provjeru pred početak sezone, za koju će protivnik biti naknadno poznat, 26. jula.

- Advertisement -

Na Zlatibor su otputovali sljedeći fudbaleri:

Vedad Muftić, Tarik Abdulahović, Adel Duškaj, Nemanja Cavnić, Amar Drina, Marin Karamarko, Aiman Šemdin, Azur Mahmić, Marin Galić, Edwin Odinaka, Stefan Radinović, Dženan Šabić, Samir Radovac, Harun Karić, Ivan Đorić, Huso Karjašević, Afan Fočo, Malik Kolić, Bože Vukoja, Abdulmalik Al Jaber, Gabriel Mačić, Aleksandar Boljević, Amer Hiroš, Sulejman Krpić, Faris Zubanović i Ognjen Laušević.

Svakako da će u ekipi Željezničara biti još odlazaka i dolazaka a podsjetimo da su u dosadašnjem dijelu priprema odigrali dva prijateljska susreta – savladani su igrači iz kampa Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH sa 2:0, dok je ubilježen poraz od Igmana iz Konjica rezultatom 3:1.

Novu sezonu Željezničar otvara duelom s Širokim Brijegom na “Grbavici” 3. augusta u okviru prvog kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA