13.8 C
Sarajevo
06.10.2024

Karić odgovorila uredniku portala koji je objavio da je na sumnjiv način došla do stana: Nisam vam kćerki obezbijedila stipendiju, pa iznosite neistine

Valter portal danas je objavio tekst u kojem tvrdi da se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić domogla stana u centru Sarajeva za svega 230.000.

U tekstu se navodi da je zgrada u kojoj je Karić kupila stan naknadno uvrštena na listu prioriteta za obnovu fasade, a što je sve plaćeno novcem poreskih obveznika.

U tekstu se navodi da je vrijednost stana morala iznositi najmanje 500.000 KM, kao i da Benjamina Karić nije bila kreditno sposobna s obzirom da joj mandat gradonačelnice ističe krajem godine (tj. gubi radno mjesto).

- OGLAS -

Na ovaj tekst odgovorila je gradonačelnica Karić koja je objaivla privatnu prepisku s urednikom Valter portala.

“Poštovani gospodine Šišiću, to što vašoj kćerki nisam uspjela obezbijediti stipendiju, ne smije biti razlogom iznošenja strašnih neistina. Postupit ću u skladu sa zakonom i pravnim sredstvima koja mi stoje na raspolaganju.

- Advertisement -

Na ovo je odgovorio sam Šišić.

“Pogledajte koliko podla, kvarna osoba može da bude, osim što je korumpirana, da koristi privatnu prepisku od prije 3 godine kada sam pokušavao da – potpuno legalno i legitimno – pronađem stipendiju za razvoj slikanja moje kćerkice (10 i po g. tada), pa sam uz ostale javne zvaničnike, koje bi moralo i trebalo da interesuju talentirana djeca, pitao nažalost i nju. Naravno, to je bilo sve, niti sam je više i pomislio da pitam za bilo šta. Samo osoba poput nje može da zloupotrebljava jednu davnašnju privatnu prepisku kako bi pokušala skrenuti pažnju s vlastite korupcije i trgovine uticajem. Ali zato uvijek ima za baklave i za nagrade za radikale ekstremiste.

I da, pošto me je blokirala i podlo kvota na stranice portala, poručite joj da se vidimo sa zadovoljstvom na sudu!” – odgovorio je Šišić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA