13.8 C
Sarajevo
06.10.2024

Bećirović u Sarajevu održao sastanak s Političkim odborom EU: Zaustaviti destabilizaciju BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je danas sastanak s predstavnicima Političkog i sigurnosnog odbora Evropske unije.

Kako je saopćeno, tema sastanka bilo je antidejtonsko djelovanje u entitetu RS.

“Danas sam imao važan sastanak s predstavnicima Političkog i sigurnosnog odbora Evropske unije. Tokom sastanka sam ukazao na antidejtonsko djelovanje organa bh. entiteta RS i pozvao EU da zajednički zaustavimo destabilizaciju Bosne i Hercegovine i regije” – rekao je Bećirović.

- OGLAS -

Podsjetimo, Bećirović je i u nedjelju zatražio sastanak s Kristijanom Šmitom (Christian Schmidto) zbog defilea u Prijedoru u kojem su učestvovali i pitomci Vojne akademije u Beogradu.

“U okviru plana bilateralne saradnje između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Republike Srbije, ova aktivnost nije planirana. Nadležne državne institucije Bosne i Hercegovine, posebno Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ministarstvo odbrane BiH, moraju u najkraćem roku utvrditi sve okolnosti i činjenice u vezi s ovim događajem” – rekao je Bećirović.

- Advertisement -

Navodi da međunarodna zajednica mora “ozbiljno i na vrijeme shvatiti opasni sadržaj usvojene deklaracije tzv. svesrpskog sabora koja predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava i suvereniteta države Bosne i Hercegovine”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA