13.8 C
Sarajevo
06.10.2024

Fico se pojavio u javnosti prvi put nakon atentata

Robert Fico, premijer Slovačke, pojavio se prvi put u javnosti nakon što je povrijeđen u atentatu u maju.

Fico je snimljen u blizini Slovenske Nove Vesi dok poljem šeta sa štakom prije nego su se članovi slovačke vlade okupili kako bi proslavili Dan žetve 2024. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Foto: AA

Premijer se još oporavlja od pokušaja atentata u maju, a ovo je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je podvrgnut operaciji.

- OGLAS -

Slovački premijer je 31. maja otpušten iz bolnice “Roosevelt“ u Banskoj Bistrici, gdje je bio na liječenju nakon pokušaja atentata koji se dogodio 15. maja, a liječenje je nastavio kod kuće.

Iz bolnice “Roosevelt“ saopćeno je tada da su posljednje kontrole pokazale da je Ficovo zdravstveno stanje napredovalo i da će njegovo liječenje biti nastavljeno kod kuće. U saopćenju je navedeno da će se u sklopu kućnog liječenja pratiti Ficov proces rehabilitacije, te da će premijeru biti potrebno vrijeme da se potpuno oporavi.

- Advertisement -
Foto: AA

Slovački premijer Robert Fico upucan je 15. maja više puta dok je bio u kontaktu s pristalicama ispred kulturnog centra nakon sastanka Vlade u gradu Handlova. Lokalni mediji su objavili da je napad izveo 71-godišnji slovački državljanin Juraj C. zbog neslaganja s vladinom politikom, prenosi Anadolu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA