13.8 C
Sarajevo
29.09.2024

Peskov: “Rusija ima kapacitet da odgovori na američke rakete, Evropa bi mogla platiti cijenu”

Peskov je objasnio da je paradoks to što SAD nastavljaju da zarađuju, dok je Evropa "na nišanu raketa".

“Rusija ima dovoljno kapaciteta da u naturi odgovori na raspoređivanje američkih raketa dugog dometa u Evropi, iako će potencijalne žrtve u takvom slučaju biti evropski gradovi”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Naravno”, rekao je odgovarajući na pitanje voditelja televizije VGTRK Pavela Zarubina o tome da li će Rusija odgovoriti.

“Uvijek je postojala paradoksalna situacija: Sjedinjene Američke Države su u Evropi raspodijelile razne rakete različitog dometa koje su tradicionalno usmjerene na našu zemlju. Shodno tome, naša zemlja je odredila evropske lokacije kao mete za naše rakete”, rekao je on.

- OGLAS -

Peskov je objasnio da je paradoks to što SAD nastavljaju da zarađuju, dok je Evropa “na nišanu raketa”.

“Naša zemlja je na nišanu američkih projektila stacioniranih u Evropi. To smo već iskusili ranije. Dešavalo se i ranije. Imamo dovoljno mogućnosti da odvratimo te projektile. Međutim, potencijalne žrtve su glavni gradovi tih zemalja”, Kremlj upozorio je portparol.

- Advertisement -

Evropa sada prolazi kroz teško vrijeme i “puca po šavovima”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Evropa sada ‘puca po šavovima’. Trenutno nije dobro vrijeme za Evropu. Prema tome, historija će se sigurno ponavljati u jednoj ili drugoj konfiguraciji”, rekao je novinaru VGTRK Pavelu Zarubinu na njegovu primjedbu da je prethodni sukob sa Zapad je završio raspadom Sovjetskog Saveza.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA